MYKEN DESTILLERI ER VERDENS FØRSTE ARKTISKE WHISKYDESTILLERI – OG EN AV NORGES STØRSTE WHISKYPRODUSENTER
Siden 2014 har vi drevet håndverksmessig produksjon av gin og single malt whisky etter gamle tradisjoner.
Med fokus på
DETALJENE
Sakte destillering i små kobberpanner over levende flammer, og nitid fokus på alle detaljer i produksjonen gjør at vi får et godt utgangspunkt i vår «råsprit», som for whiskyens del går over på eiketønner av topp kvalitet, hvor den skal ligge og godgjøre seg under midnattssol og nordlys, og med stormfokk og sjøsprøyt drivende i lufta.
Ginen slipper unna den lange lagringen, men får sitt tydelige lokale preg av alle de lokale urtene og bærene som brukes i smakssettingen. Vårt mål er ikke at våre kunder skal drikke mer alkohol, men at de skal drikke bedre alkohol!
Våre to store
KJÆRLIGHETER
All vår produksjon, lagring, og tapping foregår i det gamle fiskeværet Myken, 32 km ute i havet nord på Helgelandskysten. Her lar vi oss inspirere av nesten i overkant vakre omgivelser, ville naturkrefter, og et samfunn med lange tradisjoner for samhold og hardt arbeid. Vi drives av to store kjærligheter: den ene til god maltwhisky, og den andre til Myken som et levende samfunn, som trenger helårsaktivitet og et mangfold av innbyggere. I Myken har vi tid til å modnes – både menneskene og whiskyen!
Whisky etter
STRENGE REGLER
Vi produserer whisky etter skotske regler, som er enda litt strengere enn bestemmelsene i EU og EØS. Dette betyr f.eks. at for å kunne kalle whiskyen vår «single malt», må vi ikke bare begrense oss til bruk av maltet bygg, gjær, og vann, og lagre kun på eikefat, men også foreta mesking og bryggingen av ølet som skal brennes, inne på destilleriet vårt. Vi synes at dette gjør det bare mer moro for oss!